BAYBURT İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Çocuklar Sorunlarını Oyun Terapisi ile Aşıyor

Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik ve Araştırma Merkezinde oyun terapileri başladı.
Çocuklar Sorunlarını Oyun Terapisi ile Aşıyor

Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik Araştırma Merkezi bünyesinde oyun terapisi odası açılarak hizmete sunuldu. Açılışta konuşan Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Atilla KUYRUK: Oyun terapisi, çocuğun problemlerini anlamak, onun duygularını ve tutumlarını keşfetmek ve çocuğu bunlarla yüzleştirerek çözüm getirmesini sağlamak için geliştirilmiş bir tekniktir. Oyun terapisinde özel olarak tasarlanmış bir oyun odasında danışmanlarımız çocukla birlikte oyun oynar. Oyun terapisinde danışmanın yardımıyla çocuk, her biri birbirinden farklı anlamlar taşıyan oyuncakları kullanarak kendi oyununu kurar ve günlük hayatında ifade etmekte zorlandığı öfke, üzüntü, kıskançlık gibi olumsuz duyguları özgürce yaşaması sağlanır. Bu durum çocuğun davranışının altındaki nedenleri anlamak için danışmana bilgi sağlayacağı gibi aynı zamanda çocuğa sorununu dolaylı olarak ifade etme ve bu sorunun üstesinden gelme imkanı sunar. Kurumumuzda oyun terapisine alınan çocukların genel özellikleri iletişim yetersizliği yaşamalarıdır. Çocuklardan bazıları yaşa bağlı olarak bazıları da yaşadıkları sorunları tanımlamada yaşça yeterli olgunluk gösteremedikleri sebebiyle konuşmamaktadırlar. Bu durumun üstesinden gelebilmek için en uygun yöntem olan oyun terapisi artık Rehberlik ve Araştırma Merkezinde uygulanmaktadır. Bu anlamda velilerimizi bu tür problem yaşayan çocukları varsa eğer bu hizmetten yararlanmaya davet ediyorum. Hizmetten faydalanmak isteyen ailelerimiz Merkezimize başvurdukları takdirde kendilerine gereken yönlendirme yapılarak bu terapiden istifade etmeleri sağlanacaktır.

 

 

Açılışta hazır bulunan Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Şube  Müdürü İlyas GÜNAY: Rehberlik Araştırma Merkezimizde bugün itibariyle başlayan bu uygulamayla müdür beyin de bahsettiği gibi artık çocuklarımız kendilerini ifade etmede yaşadıkları sıkıntıların üstesinden oyun oynayarak geleceklerdir. Oyun oynamak her çocuğun gelişiminde çok ayrı ve özel bir yere sahip olduğu gibi iletişim ve benzeri noktalarda sıkıntı yaşayan çocuklarımız bu sıkıntılarını danışman öğretmenlerinin eşliği ve gözetiminde oyun oynayarak aşmış olacaklar. İnsanlarımızı bu uygulamadan azami ölçüde yararlanmak üzere Rehberlik Araştırma Merkezimize davet ediyor emeği geçen personelimize teşekkür ediyorum. 

Gençosman Mah. Turgut Özal Bulvarı No.113 Kat.1 PK. 69000 Merkez / BAYBURT - 0 458 280 69 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.