BAYBURT İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Sene Başı Eğitim Bölgesi Müdürler Toplantısı gerçekleştirildi.

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Sene Başı Eğitim Bölgesi Müdürler Toplantısı gerçekleştirildi.

    Öğretmenevi toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Sayın Valimiz Ali Hamza Pehlivan, Vali Yardımcısı Mutlu Almalı, İl Milli Eğitim Müdürümüz Cengiz Karakaşoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve ilimizdeki tüm okul ve kurumlarımızın müdürleri katıldı. Toplantının açılışında konuşan Vali Ali Hamza Pehlivan " Bir mülki idare amiri olarak eğitim her zaman gündemimizde çok önemli bir yer teşkil ediyor. Şüphesiz eğitim hem ülkemizde hem de şehrimizde çok büyük bir nüfus kitlesine hitap etmesi bakımından da değişim ve gelişimin lokomotifi olması bakımından da çok kritik bir konuma sahiptir. Bayburt´ta göreve başladığımdan beri bu anlayışla eğitim meselesine yaklaşırken eğitimi çok daha iyi noktalara getirmek için gereken çabayı ortaya koyuyoruz. Bu anlamda geçtiğimiz yıldan bugüne bir değerlendirme yaptığımızda gerek fiziki kapasitenin yenilenmesi ve iyileştirilmesi olsun gerekse öğrencilerimizin yararlanacağı projeler olsun çok verimli bir sene geçirdiğimizi söylemek mümkün. Bakanlığımızın ulusal düzeyde gerçekleştirdiği projelerin yanı sıra yerel düzeyde gerçekleştirdiğimiz birçok proje ile güzel bir ivme yakaladığımızı görüyorum.  Birçok eğitim yatırımını hayata geçirdik ve yine birçok kurumumuzu onarım ve diğer çalışmalarla eğitim öğretime hazır hale getirdik. Bu yıl da yine öğrencilerimizin akademik başarılarının yanında sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal faaliyetlere katılımları için de elimizdeki tüm imkânları seferber edeceğiz. Ben bu duygularla yeni eğitim öğretim yılında tüm eğitim camiamıza başarılar diliyor, öğrencilerimiz, ailelerimiz ve tüm şehrimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" dedi.

 

    Sayın Valimizin ardından bir önceki yılın genel değerlendirmesini yaparak yeni eğitim öğretim yılı hazırlıkları, yapılacak çalışmalar ve hedeflerle ilgili konuşan İl Müdürümüz Cengiz Karakaşoğlu " Eğitim, Bayburt için her zaman değerli ve önemli bir alan olma özelliğini koruyor. Bizler bu şehrin eğitim yöneticileri olarak önemli bir sorumluluğu omuzlarımızda taşıyoruz. Bu sorumluluk çalışmalarımızın temel motivasyon kaynağını teşkil ediyor. Ülkemizde son yıllarda eğitim konusunda çok ciddi atılımlar ve gelişmeler oluyor. Bayburt´ta bu gelişimden en iyi şekilde faydalanıyor. Ülkemizin geneline bakıldığında derslik ve öğretmen başına düşen öğrenci sayısı bakımından en iyi noktada olduğumuzu söylemek mümkün. Fiziki ortamlar ve insan kaynağı kapasitesi bakımından da gün geçtikçe çok daha iyiye doğru gidiyoruz. Yeni eğitim öğretim yılına girerken her anlamda hazırlıklarımızla son aşamaya gelmiş durumdayız ve bu toplantıyla birlikte son kez genel bir durum değerlendirmesi yaparak hayırlısıyla güzel bir başlangıç yapacağımıza inanıyorum. Her bir öğrenci bizim için değerlidir anlayışıyla öğrencilerimizin gönüllerine dokunarak ve velilerimizle birlikte öğrencilerimizin önce iyi insan olmaları hedefiyle elimizden geleni çabayı göstereceğiz. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun. Bizleri güzel hizmetlere vesile eylesin. "diyerek duygu ve düşüncelerini ifade etti. Soru cevap ve görüşlerin paylaşılmasının ardından toplantı sona erdi.

10-09-201810-09-201810-09-2018

Gençosman Mah. Turgut Özal Bulvarı No.113 Kat.1 PK. 69000 Merkez / BAYBURT - 0 458 280 69 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.