BAYBURT İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERS ZİLİ ÇALDI.

2015-2016 Öğretim yılı İlköğretim Haftası Kutlamaları; Atatürk Anıtına çelenklerin konulması, Saygı duruşu ve istiklal Marşının okunmasıyla başladı. Anıt önündeki programa Kurum Müdürleri ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, merkezdeki Okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 
2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERS ZİLİ ÇALDI.

          İlköğretim haftası kutlama programına Bahir Necati Sorguç Yatılı Bölge ortaokulunda gerçekleştirilen program ile devam edildi. Bahir Necati Sorguç Yatılı Bölge ortaokulunda bir öğrenci tarafından okunan şiirle başlayan törenlerde açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim müdürü Seydi Doğan konuşmasında;

         2015-2016 Eğitim Öğretim yılı İlköğretim Haftası törenlerine katılımlarınızdan dolayı teşekkür eder, saygılar sunarım.

          İnsan geçmişte yaşamış ve öğrenmiş olduklarının ürünüdür. Eğitim insana belirli konularda bilgi sağlar, değer sistemlerini ve inançlarını etkiler ve her açıdan hayata bakışını belirler.

           Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in İlk suresi olan Alak (İkra)  Suresi’nin ilk ayeti ‘Oku’dur. Peygamber Efendimiz (SAV) bir hadisinde ‘Ya öğrenen ol, ya öğreten, ya dinleyen ol, ya bunları seven. Ama sakın beşinci olma, yoksa helak olursun’ buyurmaktadır. Başka bir hadisinde ise ‘İlim Çin’de de olsa alınız’ buyurmaktadır.Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Eğitimdir ki bir milleti ya özgür,bağımsız,şanlı yüksek bir topluluk halinde yaşatır;ya da esaret ve sefalete terkeder” vecizesiyle  Eğitimin önemini vurgulamıştır.

 Hepimiz çok iyi biliyoruz ki bir ülkenin gelişmişlik düzeyi eğitimli insan sayısıyla ölçülür. Çocuklarımızı hep birlikte bugünden, yarının dünyasında söz sahibi olacak şekilde yetiştirmek zorundayız. Onların gerek tüm eğitim kademelerinde gerekse hayatta üretken birey olmalarının yolu öncelikle ilköğretimden geçer. Sağlam bir eğitimle ilköğretimlerini tamamlayan bireyler diğer eğitim kademeleri olan lise ve yükseköğrenimlerinde daha başarılıdırlar. Bu bireyler günlük hayatta da nitelikli ve üretken kişiler olarak topluma hizmet ederler.

          Sayın Valim, çok kıymetli misafirlerimiz.

            İl genelinde  147 okul ve kurumuz bulunmaktadır.Örgün ve yaygın eğitim kurumlarımızda yaklaşık 15000 öğrencimiz eğitime devam etmektedir.Bu okul ve kurumlarımızda 950 öğretmen,145 Yönetici ve 240 personel olmak üzere 1335 Eğitim çalışanı ile hizmet verilmektedir.

            İller arası yer değiştirme kapsamında ilimizden 178 öğretmen ayrılmıştır. Buna karşılık 116 öğretmenimiz bu öğretim yılında eğitim camiamıza katılmıştır.

Bulunduğu yerleşim yerinde yeterli sayıda öğrenci veya okul bulunmadığından 1521 ilköğretim öğrencisi,1688 ortaöğretim öğrencisi ve   78 Özel Eğitim öğrencisi olmak üzere 3287 öğrencimiz 32 taşıma merkezi okulda eğitim görmektedir.İlimiz genelinde iki ilköğretim pansiyonu  ve 8 Orta Öğretim pansiyonu olmak üzere 10 pansiyonumuz bulunmaktadır.

Taşımalı eğitime devam eden  ve pansiyonlarda barınan toplam 4987 öğrencilerimizin  barınma, taşıma ve yemek giderleri bakanlığımız tarafından karşılanmaktadır.

 

Bakanlığımızın yürütmekte olduğu FATİH Projesi kapsamında;2014-2015 Öğretim yılı sonu itibariyle 13 lisemize, 3 İmam Hatip ortaokuluna , 1 Bilim Sanat Merkezimiz olmak üzere 17 eğitim kurumumuzda 330 adet akıllı tahta kurulumu gerçekleştirilmiştir. 2014-2015 Öğretim Yılı itibariyle 1934 lise öğrencimize tablet dağıtımı yapılmıştır. 2015-2016 Eğitim öğretim yılı içerisinde tüm ilkokul ve ortaokullarımıza etkileşimli tahta kurulumları tamamlanacaktır. Ayrıca 1. Faz kapsamındaki 7 lisemizin 9. Sınıf öğrencilerine ve  tablet almamış öğretmenlerine  ekim ayı içerisinde tablet dağıtımı yapılacaktır.

                            İlimizde eğitimin kalitesinin arttırılmasına yönelik çalışmalar kapsamında önceki yıllarda başlattığımız ‘Eğitimde Başarı için El Ele’ Projesi bu yıl da devam edecektir. Bu proje kapsamında kitap okuma kültürünün geliştirilmesi, ölçme değerlendirme uygulamaları, veli ziyaretleri, öğrenci koçluğu ve değerler eğitimi faaliyetleri gerçekleştirilecektir.

            Ayrıca Bakanlığımızın çok önemsediği okullarda Zenginleştirilmiş Kütüphane açılması çalışmaları kapsamında, yapımını tamamladığımız ilk Zenginleştirilmiş Kütüphanenin açılışı bugün burada, bu okulumuzda yapılacaktır. İkinci Zenginleştirilmiş Kütüphane Şair Celali Ortaokulu’nda açılacak olup bu okulumuzda çalışmalar hızla devam etmektedir.

  Sayın Valim, çok kıymetli misafirlerimiz.

              İlimizde eğitim ortamlarının iyileştirilmesi, fiziki imkânların geliştirilmesi adına büyük bir eksikliği giderecek olan ve 91 dönümlük alanda kurulacak olan Bayburt Eğitim Kampüsünde okulların, Pansiyonların, atölyelerin ve spor salonu inşaatlarına başlanmıştır. Eğitim Kampüsünde bu yıl itibariyle 16 derslikli İmam Hatip Lisesi, 200 kişilik pansiyonu, 24 derslikli Ortaokul , 24 Derslikli Meslek Lisesi,300 kişilik öğrenci pansiyonu,1500 m² ‘lik  2 Adet Atölyeleri, Spor salonu ve Rehberlik Araştırma Merkezi binasının yapına yönelik inşaatlar hızla devam etmektedir. 16 derslikli Erkek İmam Hatip Lisesi ve Spor salonu tamamlanmış olup kabül işlemleri devam etmektedir. 300 Kişilik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Pansiyonu tamamlanmıştır. İl Merkezimizde yerleşimin yoğunlaştığı Trabzon yolu üzerinde  Muayene istasyonu civarında 24 derslikli Hayırseverler İmam Hatip Ortaokulu binasının ihalesi tamamlanmıştır. 2015-2016 Eğitim Öğretim yılı başlangıcı itibariyle 36 okulumuz onarım programına alınmış olup bu okullarımızın onarımları büyük oranda tamamlanmıştır. Spor Toto Teşkilat Başkanlığınca onarımı gerçekleştirilmekte olan 10 okulumuzun da ihalesi tamamlanmıştır.

       Bakanlık Yatırım programı, İl yatırım Programı ve Spor Toto Teşkilat başkanlığının destekleriyle şu an için toplam proje bedeli 63.00.000.000 tl olan yapım ve onarım çalışmaları tamamlandığında  Bayburt Eğitiminin Fiziki altyapısına çok ciddi katkılar sağlayacaktır. 

           İlimizin Eğitim Öğretim faaliyetlerine ,Eğitim başarılarının arttırılmasına yönelik projelere, desteklerini esirgemeyen Sayın Valimize, Sayın Vekilimize, Sayın Belediye Başkanımıza, Sayın Rektörümüze, İl Özel idaresine , Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne, Gençlik ve spor müdürlüğüne İl Sağlık Müdürlüğüne, Aile ve Sosyal politikalar Müdürlüğüne, Bayburt Defterdarlığına ve isimlerini sayamadığım resmi kurumlara ,Ticaret Odası, Esnaf sanatkarlar odası  başta olmak üzere Sivil Toplum örgütlerine ve bizleri yalnız bırakmayan basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum.

            Bu duygu ve düşüncelerle 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılının sevgili öğrencilerimize, değerli öğretmenlerimize, saygıdeğer velilerimize, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor, saygılar sunuyorum.        ” diyerek konuşmasını tamamladı.

         Ardından Bayburt Belediye Başkanı Sayın Mete MEMİŞ, 2015-2016 Eğitim Öğretim yılının hayırlı, başarılı geçmesini , öğrencilerimizin bol bol kitap okumalarını ve belediye olarak da okul kütüphanelerine kitap desteği vermeye devam edeceklerini ifade etti.

          Valimiz Sayın Yusuf Odabaş konuşmasında;  öğretmenlerin çok önemli bir görevi seçtiklerini, bu yüzden öğrencilere daha fazla destek vermeleri gerektiğini vurgulayarak öğretmenlerin okullarda ve yurtlarda öğrencilere bir anne ve baba şefkati ile yaklaşmaları gerektiğini vurgulayarak;

        Öğretmenlerimiz; Ülkemizin en huzurlu illerinden birinde görev yaptıklarının bilinciyle görevlerini daha özverili bir şekilde yerine getirmeleri gerektiğini belirtti.

          Açılış konuşmalarının tamamlanmasının ardından bir gurup 8. Sınıf öğrencisi bir gurup5. Sınıf öğrencisine hoş geldiniz diyerek çiçek sundular.

 

      Daha sonra Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzün katkılarıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün ilimize kazandırdığı ilk Zenginleştirilmiş kütüphanenin açılışına geçildi. Okul bünyesinde oluşturulan Z-Kütüphanesinin açılışının yapılması ve kütüphanenin gezilmesi, Protokolün sınıf ziyareti ile törenler sona erdi.


Gençosman Mah. Turgut Özal Bulvarı No.113 Kat.1 PK. 69000 Merkez / BAYBURT - 0 458 280 69 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.