BAYBURT İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

3600 ÖĞRENCİMİZE ÜCRETSİZ YEMEK DESTEĞİ

3600 ÖĞRENCİMİZE ÜCRETSİZ YEMEK DESTEĞİ

Millî Eğitim Bakanlığının kararlılıkla sürdürdüğü eğitime sosyal destek politikası dâhilinde Bayburt genelinde 3600 öğrencimiz ücretsiz yemek hizmetinden yararlanıyor.

Taşımalı eğitim kapsamındaki 1667 ilköğretim, 978 ortaöğretim ve 140 özel eğitim olmak üzere toplamda 2785 öğrenciye ücretsiz yemek desteği sağlanırken merkezdeki 56 okul öncesi ve pansiyonlarda kalan 812 öğrenciyle birlikte bu rakam 3600'ü geçmektedir.

Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Bayburt Öğretmenevi ve ASO'dan Anlamlı Hareket

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile yaptığı protokol gereğince taşımalı eğitim kapsamındaki köy okullarına, Bayburt Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu ile olan anlaşmaya göre ise taşımalı eğitime tabi olan merkezi okullara ücretsiz öğlen yemeği hizmeti veriliyor.

Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Rikap Cemil Kurt, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Bakanlığımızın teşviki doğrultusunda İl Millî Eğitim Müdürlüğümüzle 13 Eylül'de yaptığımız protokol gereği ilimizde taşımalı eğitim gören köy okullarına sıcak öğlen yemeği sunumu yapacağımızın sözünü verdik. Yaklaşık üç aydır merkeze bağlı okullarda öğrenim gören 666 öğrenciye ve kendi bünyemizdeki 350 öğrenciye yemek hizmeti veriyoruz. En ücra köylerdeki öğrencilere dahi yemek gönderiyoruz. Çocukların karnı tok sırtı pek olunca hem yüzleri gülüyor hem de derslerinde daha başarılı olduklarını görüyoruz. Devletimizin öğrencilerimize sunduğu imkânları, eğitimciler ve idareciler olarak yavrularımıza ulaştırmaya gayret ediyoruz."

Öğrenci ve Öğretmenler Memnun

Okul pansiyonunda nöbet tutan Efraim Kurt, "Öğrencilerin yemekhaneye girişlerini kontrol etmek için öğrencileri kartlı sistem dâhilinde sırayla yemekhaneye alıyoruz. Aşçılarımızın marifetiyle pişirilen yemekler, bizim nezaretimizde onlara ulaştırılıyor. Böylece öğrencilerimiz okul dışındaki mekânlarda zaman kaybetmeden daha temiz ortamlarda ve daha sağlıklı gıdalarla besleniyorlar. Bu bakımdan onlar da memnun biz de memnunuz." dedi.

9. sınıf öğrencisi Sami Akdeniz ise "Herhangi bir ücret ödemeden okulda öğlen yemeği yiyoruz. Hatta pansiyonda kalan arkadaşlarımız üç öğün ve bir ara öğünle besleniyorlar. Böylece harçlıklarımız cebimizde kalıyor. Harçlıklarımızı diğer ihtiyaçlarımıza ayırıyoruz." ifadelerini kullandı.

08-12-202208-12-202208-12-202208-12-2022

Gençosman Mah. Turgut Özal Bulvarı No.113 Kat.1 PK. 69000 Merkez / BAYBURT - 0 458 280 69 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.