BAYBURT İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2022 YILINDA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN "ETİK GÜNÜ" İLE İLGİLİ YAPILAN FAALİYET RAPORU

2022 YILINDA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN

Bayburt Valiliğince kurulan İl Etik Kurulu Komisyon Toplantısında alınan karar ve Kamu Görevlileri Etik Davranış İlkeleri İle Başvuru Usül ve Esasları Hakkındaki Yönetmelik doğrultusunda 2022 Yılında Müdürlüğümüz ve bağlı okul/kurumlarca aşağıdaki faaliyetler gerçekleştirilmiştir.

1. Kamu Görevlileri Etik Davranış İlkeleri ile Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik tüm personele dağıtılmış ve yönetmelik hakkında bilgi verilmiştir.

2. İlçemiz okullarına yeni atanan aday öğretmenlere Bakanlığımızca, uzaktan eğitim yoluyla "Öğretmenlik Meslek Etiği" konusunda hizmetiçi eğitim verilmiştir.  

3. "Kamu Görevlileri Etik Sözleşmesi" yeni göreve başlayan tüm personele imzalattırılmış ve mevcut özlük dosyaları kontrol edilerek Etik Sözleşmesi eksik personel bulunmadığı teyit edilmiştir. 

4. "www.etik.gov.tr" adresinden alınan afiş ve posterler okul ve kurumlarımızda pano ve diğer görülür yerlere asılmıştır.

5. Okullarımızda uzaktan eğitim yoluyla öğrencilere etik konusunda bilgi verilmiş, ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Bilişim Ağı (EBA)'da bulunan eğitici videoların öğrenciler tarafından izlenmesi sağlanmıştır. 

6. Etik Günü ile ilgili il merkezimizde ilkokul öğrencileri arasında resim, ortaokul ve imam hatip ortaokulları arasında şiir, lise ve dengi okullarda kompozisyon yarışmaları düzenlenmiş ve dereceye giren öğrenciler ödüllendirilmiştir.

7. Okullardaki Etik Günü ile ilgili duvar gazetesi çıkarılarak hafta boyunca sergilenmesinin yapılmasını sağlandı.

8. Uygun olan okullarımızda ve kurumlarımızda etik konulu konferans ve seminer verilebilmesi için çalışmalar başlatıldı.

9. Okullarımız derslerinde etik konusuna değinilmesi sağlandı.

10. Okullarımızda Rehberlik ders saatlerinde etik kültürünü benimsetmek, günlük yaşantımızda ve davranışlarımızda etik kurallarını her zaman göz önünde bulundurmak gerekliliğiyle ilgili bilgilendirmeler yapıldı.

11. Müdürlüğümüz 2022 Yılı Etik Komisyonu Faaliyet Raporu resmi web sitemizde yayınlanmıştır.

12. 2022 yılı içerisinde etik davranış ilkelerinin ihlal edildiğine dair herhangi bir başvuru alınmamıştır.

Ramazan DEMİR

Şube Müdürü


Gençosman Mah. Turgut Özal Bulvarı No.113 Kat.1 PK. 69000 Merkez / BAYBURT - 0 458 280 69 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.