BAYBURT İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Açılış Programı Düzenlendi

2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Açılış Programı Düzenlendi

Şehit Nevzat Kaya İlkokulu bahçesinde düzenlenen törende konuşan Bayburt Valisi sayın Ali Hamza Pehlivan şunları ifade etti:

“Öncelikle çocuklarımıza, öğretmen kardeşlerimize yeni eğitim-öğretim sezonunda başarılar diliyorum. Yine idarecilerimize, öğretmenlerimize bu sezon ve önümüzdeki sezonlarda yükümüzün, sorumluluğumuzun farkında olarak üzerimizdeki vebalin farkında olarak; bunun gereğini en iyi şekilde yerine getirmek gayreti, çabası, sabrı ve özverisi ile hareket etme şartıyla bu eğitim öğretim sezonunda öğretmenlerimize de, idarecilerimize de üstün başarılar diliyorum.

Bugünün iyiliklerinin kökleri geçmiştedir. Geçmişte eğer iyi bir eğitim vermişsek insanımıza, toplumumuza bugünkü meyvesi iyilik olarak karşımıza çıkıyor. Yarınlarda da iyi şeyler olsun istiyorsak bugünün eğitim ve öğretim faaliyetlerini çok iyi bir şekilde değerlendirmemiz gerekiyor.

İnşallah el birliği ile ilimizin oldukça iyi noktalarda olan eğitim öğretim çıtasını daha yukarılara taşıyacağız. Bunu da inşallah birlikte yapacağız diyorum ve hepinizi bu duygu ve düşüncelerle en içten dileklerimle selamlıyorum.”

İl Milli Eğitim Müdürümüz Cengiz Karakaşoğlu, 130 okuldaki 938 derslikte, bin 265 öğretmenin 14 bin 103 öğrenciyle ders başı yaptığını belirttiği konuşmasında şunları söyledi:

“Her yıl okullarımızın açılması sebebiyle bu haftayı ilköğretim haftası olarak kutluyoruz. Bu program her sene yaptığımız bir hoş geldin merasimi, çocuklarımıza çıktıkları bu uzun, bu meşakkatli fakat kıymetli ve bereketli yolda bir yolculama, bir uğurlama merasimi aslında. Daha iyi bir geleceğe, memleketin ve milletin hayrına olacak işlere götürecek yolların başlangıcında, irfan, hikmet, ve ahlakla yoğrulacakları kutlu bir ilim yolculuğunun ilk adımlarında, onların yanında olabilmek için buradayız. Koşup oynayacakları bir bahçe, yorulunca gölgesinde dinlenecekleri ağaçlar ve burada olmalarının gayesi olan, artık yeni yuvaları olan sınıflarını onlara devir teslim yapıyoruz. Ve diyoruz ki çocuklar işte bütün bu imkanlar sizindir. Sizden dertlerimize deva olacak hekimler, adaletine güveneceğimiz hakimler, bileğinin kuvvetiyle, başarılarıyla övüneceğimiz sporcular, ilmiyle ışık tutacak öğretmenler, insanlık medeniyetine yol çizecek mucitler ve en çok da dünyanın kanayan yaralarına çare olacak karakterde bir nesil olmanızı bekliyoruz. Sizler bizim umudumuzsunuz, sizler bizim istikbalimizsiniz. Sizlerden emanet bilip taşıdığımız bir sorumluluk var. Bu sorumluluk sizlere daha iyi hizmet etmek için kılı kırk yardığımız, gece yastığa başımızı koyarken rüyalarımızda gördüğümüz ve hiç bir an unutmadığımız büyük bir sorumluluk. Anne ve babalarınızla birlikte sizler için en iyisini en güzelini düşünmek ve sizlere sunmak sorumluluğu. Birazdan sınıflarınıza gittiğinizde sizleri karşılayacak olan öğretmenleriniz başta olmak üzere hepimiz sizlerin iyi birer insan olması için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Devletimiz her imkanını sizler için seferber etmiş durumdadır. Daha çok öğreneceğiniz, oyunlar oynayacağınız, yeni ve güzel arkadaşlıklar edineceğiniz ve en önemlisi hayata ilk ciddi adımlarınızı atacağınız bu güzel günde sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu mutluluğumuz sizlerin gözlerinde gördüğümüz ışıkla besleniyor. İnşallah bu ümidimizi büyütecek ve el birliğiyle bu güzel memleket için çok hayırlı işler yapacaksınız.  Bu duygu ve düşüncelerle okulda, sınıfta, bahçede çalışan, emek veren öğretmenlerimiz, idarecilerimiz ve yardımcı personelimize şükranlarımı sunuyor, yeni eğitim öğretim yılının Bayburt’umuza ülkemize milletimize ve gönül coğrafyamıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum.”

Konuşmaların ardından öğrencilerimizin hazırladıkları şiir ve gösterilerin sunulduğu programın devamında okulumuzda yapımı tamamlanan Z-kütüphanenin açılışının gerçekleştirildiği törene, Garnizon Komutanı Tank Albay Davut Balibaşa, Belediye Başkanı Mete Memiş, İl Emniyet Müdürü Sezayi Er, İl Jandarma Komutanı Jand. Albay Halil Murat Bilgiç, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve veliler katıldı.

17-09-201817-09-201817-09-201817-09-201817-09-201817-09-201817-09-201817-09-201817-09-201817-09-2018

Gençosman Mah. Turgut Özal Bulvarı No.113 Kat.1 PK. 69000 Merkez / BAYBURT - 0 458 280 69 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.