BAYBURT İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2015 YILI OKUL SÜTÜ UYGULAMA PROGRAMI

09/02/2015 tarihinde Hoca Ahmet Yesevi İlkokulunda yapılan 2014-2015 eğitim öğretim yılı okul sütü uygulama açılış programına Bayburt Valisi Sayın Yusuf ODABAŞ, İl okul Sütü Komisyon üyeleri, İl Milli Eğitim Müdürü Seydi DOĞAN, İl Defterdarı Davut KARADAĞ, İl Tarım Müdür Vekili Vedat AYDOĞAN, İl Sağlık Müdür Vekili Ahmet DEMİRTAŞ, Maarif Müfettişleri Başkanı Mustafa AYDIN, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Memet Fatih ULUCA, Kemalettin KARABULUT, İl Gıda ve Tarım Hayvancılık Şube Müdürü Serkan YILMAZ, Toplum Sağlığı Merkezi Başhekimi Özlem AYDEMİR ve diğer yetkililer katıldı. 
2015 YILI OKUL SÜTÜ UYGULAMA PROGRAMI

İl Milli Eğitim Müdürü Seydi DOĞAN okul sütü açılış konuşmasında şunları belirtti.

 

17/12/2011 tarihli ve 28145 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelik kapsamında, ülke içinde UHT içme sütü üretimi yapan gıda işletmelerinden, 04/01/2002 tarihli ve 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu çerçevesinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca temin edilmektedir.

 

Okul Sütü Programı uygulama tebliğinin amacı öğrencilere süt içme alışkanlığı kazandırmak, yeterli ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunarak sağlıklı büyüme ve gelişmelerini sağlamaktır.

 

2014-2015 Eğitim Öğretim Yılının 2 inci döneminde bağımsız anaokulu, uygulama sınıfı, ana sınıfı ve ilkokul öğrencilerine ve Bakanlar Kurulu Kararının 1 inci maddesinin 2 inci fıkrasına uygun olarak dağıtım planına dahil olan Özel Öğretim Kurumlarına 200 ml ambalajlı, yağlı, sade UHT içme sütü dağıtımı haftada 3 gün (Pazartesi, Çarşamba, Cuma) uygulanacaktır.

 

Okul sütü sevkiyatları, İhale Teknik Şartnamesine uygun, oda sıcaklığında, ambalaj bütünlüğüne zarar vermeyecek şekilde illerde il okul sütü komisyonu ve il milli eğitim müdürlüklerinin organizasyonuyla yüklenici tarafından yapılacaktır.

 

İlimizde milli eğitimden sorumlu vali yardımcısı başkanlığında il milli eğitim müdürlüğü, il gıda tarım ve hayvancık müdürlüğü, defterdarlık ve il halk sağlığı müdürlüğü temsilcilerinden oluşan il okul sütü komisyonu tarafından okul sütü uygulama programı yürütülecektir. İlçe ve okullarımızda da komisyonlarımız oluşturulmuş olup, çalışmalar devam etmektedir.   

 

İlimizde toplam 96 anaokulu, uygulama sınıfı, ana sınıfı ve İlkokullarda süt dağıtılmakta olup, il genelinde toplam 5180 öğrenci günlük süt içmekte, süt içmeyen 493 öğrenci bulunmaktadır.

 

Daha sonra Sayın Valimiz Yusuf ODABAŞ ve diğer yöneticilerimiz tarafından öğrencilerimize süt dağıtılarak, okul sütü programı tamamlandı.

 

Gençosman Mah. Turgut Özal Bulvarı No.113 Kat.1 PK. 69000 Merkez / BAYBURT - 0 458 280 69 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.